Младеж от “Сийдър” взе участие във „Voice it 2018: Решаваме с децата“

Младеж от “Сийдър” взе участие във „Voice it 2018: Решаваме с децата“
ноември 21, 2018 Александра Попова

В тазгодишното издание на форума „Voice it 2018: Решаваме с децата“ участие взе Георги, който живее в един от центровете ни в гр. Казанлък. Събитието се проведе на 20 ноември 2018 г. в Античен комплекс „Сердика“. Георги, заедно с други ученици и тийнейджъри от Младежката мрежа „Мегафон“, дискутираха теми, касаещи правата им, а самият той бе подготвил презентация за Конвенцията за правата на детето.

Темата, която младежите от „Мегафон“ избраха за тазгодишното издание на “Voice it 2018: Решаваме с децата“ бе за сексуалното здравно образование – какво представлява, как изглежда в България, какво е необходимо да се промени. Дискусията беше насочена към смисъла, формите и нужните промени в тази така важна област, живо интересуваща младежите и децата.

Младежите взеха активно в цялостната организация на форума. Георги изработи специална макетна конструкция за щанда на Младежка мрежа „Мегафон“ и разказа, че се вълнува от участието в на събитието. „В Мегафон се събираме връстници от цялата страна, обсъждаме важни и интересни теми за нас. Играем игри, правим най-различни дейности, които ни карат да се чувстваме добре, приобщени, като истински младежи.“

Изработването на дизайна за щанда на Мегафон не е случайно. Георги е изключително сръчен и талантлив и изработва макетни конструкции по различни поводи. Георги обича да кара колело в екстремен стил и твърди, че е сбъднал мечтите си – да учи в професионална гимназия и да кара екстремен байк. Днес той мечтае да има ново колело и един ден да покори най-големите състезания в България за екстремно колоездене.

Участието на Георги в младежка мрежа „Мегафон“ е за период от 2 години. Фондация „Сийдър“ осигурява подкрепящ възрастен, който му съдейства при подготовката и организирането на участията му. Георги споделя още: „Много ми харесват тези срещи, защото се запознавам с нови и различни хора. Отделно се уча на нови умения като например да работя в екип. Това е едно от най-ценните неща за мен. А запознаването ми с нови хора ми дава много възможности и отваря различни врати пред мен.“