VMware: Когато служителите на една компания са връзката с добрата кауза

VMware: Когато служителите на една компания са връзката с добрата кауза
май 14, 2020 Адриана Гоцова

Всичко започна с инициативата на наша дългогодишна доброволка. Тя често разказваше за “Сийдър” на колегите си във VMware, но знаеше, че за да ги привлече към каузата е важно те да се запознаят с екипа ни и да чуят за промяната, която постигаме “от първа ръка”. Затова й хрумна да ни покани да участваме в благотворителния коледен базар на компанията. А ние с радост приехме поканата.

Още по време на организацията на събитието, бяхме впечатлени от подкрепата, която получихме. Нашата доброволка забърка вкусни сладкиши, а нейна колежка будува до 4 през нощта, за да плете шалове, които двете да продадат заедно с нас на базара. Десетки служители на компанията минаха покрай щанда ни усмихнати, говориха си с нас за каузата и с радост си купуваха коледни подаръци и сладкиши в подкрепа на децата и младежите в риск. Разпродадохме всичко!

Коледа отмина бързо, но служителите на VMware, които харесаха нашата кауза, решиха да не чакат следващата Коледа. Тези, които вече ни подкрепяха, споделиха на своите колеги за нас и им предложиха да даряват бонусите, които компанията им предоставя по различни поводи. И така все повече хора започнаха да даряват за каузата ни, а компанията – да им дава възможност да правят това по лесен и достъпен начин, включително удвоявайки даренията.

Понякога е нужно просто да разкажеш за каузата, която подкрепяш и неусетно твоята подкрепа ще се умножи многократно. Благодарим на VMware и на всичките служители на компанията, които избраха да променят животи заедно с нас.