Програма „Спонсорирай дете“ пораства

Програма „Спонсорирай дете“ пораства
септември 2, 2020 Адриана Гоцова

Месечната ни дарителска програма “Спонсорирай дете” е активна вече 7 години и е сред най-предпочитаните начини за подкрепа. Чрез нея нашите поддръжници се ангажират да подпомогнат определено дете с 60 лева всеки месец и имат възможност, при желание, да получават новини за него, както и актуални снимки. Повечето дарители в програмата са с нас от години и, на практика, порастват заедно с децата, които подкрепят. Изпращат подаръци за рождените им дни, вълнуват се за първия учебен ден или предстоящите ваканционни планове.

Поради големия интерес към програмата решихме да разширим нейния обхват и да потърсим спонсори и за по-големите младежи с увреждания, настанени в един от центровете на фондацията в град Казанлък. Там живеят 8 прекрасни млади момчета (на възраст вече мъже). Повечето от тях са невербални, но всеки един се отличава със свои чудатости и чар. Всички са изключително дисциплинирани, толерантни, взаимопомагащи си. Удивително добре работят в екип и се грижат както един за друг, така и за своя дом и градина.

Срещу само 60 лева на месец може да станете редовен дарител и да помагате за покриване на индивидуалните нужди (дрехи, козметика за лична хигиена, образователни материали и дейности за социално включване) на един от тези младежи. По-долу може да се запознаете с част от тях и да прочетете повече за техните интереси.

Ако желаете да се включите в програмата, моля свържете се с iva@cedarfoundation.org или ни се обадете на 0884962986.

Марти

Марти е нашият технически гуру, а неговата мания са кабелите 🙂 За една Коледа Марти беше поискал от Веселия старец не друго, а разклонител с 5 гнезда и 30 метра кабел. Марти не чува, но компенсира със своята изключителна общителност, ведро настроение и жестомимични умения.

Станчо

Станчо е много артистична натура. Обича да рисува, а пеенето му е страст. Докато върши ежедневни дейности, той непрекъснато си припява, а с ведрото си настроение успява да увлече всички около себе си. Сега се учи да изрязва по форма и с минимална помощ успява да изреже куче по очертания.

Иван

За Иван всичко е динамика и ритъм. Обича музиката, танците и с желание произвежда звуци от музикални инструменти и други предмети. Но най-любимото му занимание е да кара велоергометър и така да впрегне енергията си в ежедневни упражнения.