Приключи кампанията на DRAG Bicycles в подкрепа на фондация “Сийдър”

Приключи кампанията на DRAG Bicycles в подкрепа на фондация “Сийдър”
ноември 2, 2018 Александра Попова

Фондация „Сийдър“ благодари на партньорите си от DRAG Bicycles и „Веломания” ЕООД, както и на всички закупили велосипеди от лимитираната детска серия “DRAG Hardy JR” и чрез покупката си подкрепиха каузата на организацията. По време на Благотворителната кампания, която стартира през февруари, 2018г., бяха набрани 4050 лв. Средствата ще бъдат използвани за терапевтични грижи за деца и младежи с тежки физически увреждания.

По време на кампанията 5 лева от стойността на всеки продаден велосипед от детската серия се отчисляваха за каузата на фондацията, а производителят „Веломания” ЕООД добави още 10 лв за всяко закупено колело. Така общото дарение за всеки един от 270-те продадени велосипеда възлиза на стойност от 15 лв.

От DRAG Bicycles споделят: “Произведохме лимитирана серия на “DRAG Hardy JR” като при нея надписът е обърнат. Поставихме надписа наобратно защото именно така е започнал и живота на децата от „Сийдър“… и въпреки всичко те имат силата да продължат напред! Като собственик на велосипед от лимитираната серия на “DRAG Hardy JR” ставате част от техния път.”

Като завършек на благотворителната кампания изпълнителният директор и екипът на DRAG Bicycles ще посетят къщата от семеен тип в Казанлък, за да запознаят децата с колоезденето. Екипите на DRAG и фондация „Сийдър“ са планирали вълнуващи дейности, които целят, през колоезденето, да предложат нови възможности за отдих и перспективи за професионално развитие на децата и младежите. Част от активностите включват демонстрация на сглобяване и разглобяване на велосипед, велотур за тези, които умеят да карат колело и обучителна сесия за онези, които никога не са се качвали на такова, както и презентация на различните професии, свързани с колоезденето, дизайна, производството и продажбата на велосипеди.

Всички благодетели, участвали в кампанията, също са добре дошли на събитието, което ще се организира през пролетта на 2019г.
Надяваме се да имаме все повече такива партньорства, които не само ни помагат да осигуряваме качествена индивидуална грижа и подкрепа на деца с комплексни увреждания, а и споделят добрия си пример, приобщавайки собствените си клиенти към избраната от тях кауза.

 

За нуждата от физиотерапия

13 от децата и младежите, които живеят в центровете от семеен тип на фондация „Сийдър“ в Кюстендил и Казанлък са с тежки физически увреждания. Техните диагнози са различни и често комплексни – спина бифида, детска церебрална парализа, спастична квадрипареза, епилепсия, мускулна хипертрофия и други. За да гарантира безболезненото ежедневие на децата, възможността за оптимална подвижност, разходка навън и социализация, фондация „Сийдър“ предоставя регулярни сесии със специалист рехабилитатор за всяко едно от 13-те деца.
Финансовият ресурс, необходим за обезпечаване на физиотерапевтични сесии за 13-те деца и младежи възлиза на 720 лева на месец или 8640 лева на година.