„Фондация „Сийдър“ сбъдна нашата детска мечта“

„Фондация „Сийдър“ сбъдна нашата детска мечта“
февруари 18, 2018 Адриана Гоцова

В края на 2017 година се свързахме с родителите на 2 от осиновените през същата година деца – брат и сестра, които днес живеят в САЩ. След като ги изведохме от институция през 2015 година, те заживяха в един от семейните ни центрове в гр. Казанлък. За времето, прекарано при нас получиха безрезервна обич и подкрепа, намериха истински приятели и развиха талантите си.

Обърнахме се към родителите им с молба да запишат кратко видео на децата, в което да разкажат какво означава за тях фондация „Сийдър“. Баща им сподели, че са били толкова развълнувани, че сами са подготвили сценарий, който да прочетат. Ето част от него:

“Фондация “Сийдър” сбъдна нашата детска мечта. За пръв път имахме приятели, които няма да забравим и учителки, които ни даваха цялата си любов, подкрепа и топлина.

За две години фондация „Сийдър“ направи нас и приятелите ни специални деца. Водеха ни на различни места да показваме, че не само децата с родители могат всичко. Фондация „Сийдър“ направи сърцата ни щастливи. За нас това беше нещо ново, което ни накара да забравим всичките обиди, крясъци и омраза, с които живяхме преди. Те ни показваха, че означаваме нещо и ни показваха, че сме важни и специални за тях.”