Летен лагер в местността „Паниците“

Летен лагер в местността „Паниците“
юли 24, 2017 Александра Попова

Децата и младежите от семейните ни къщички и Защитено жилище в гр. Казанлък посетиха детския летен лагер в местността „Паниците“ и прекараха незабравими почивни дни в Калоферския Балкан.

По време на лагера те имаха възможност да опознаят местността и да се разходят по красивата екопътека „Бяла река“. Те посетиха също гр. Калофер, паметника на Христо Ботев, Национален музей Васил Левски, Манастир Рождество Богородично и други културни и природни забележителности. За тях бе организирано едно истинско приключение – ориентиране без карта в Национален парк „Централен Балкан“.

По предварително изработена програма се проведоха и различни дейности, които целяха сплотяването на децата, младежите и екипа. Всички се включиха в интересни занимателни игри като „Прочети и предай нататък“ и „Избери картинка и разкажи за нея“. Любителите на природата се изявиха в конкурса за най-добра снимка на природна забележителност. В голямо забавление се превърна и предварително организираната вечер на таланта, по време на която всеки показа на какво е способен и обича да прави.

За феновете на спорта бяха организирани турнири по футбол и волейбол, в които се включи и част от екипа на „Сийдър“, а победителите от състезанията бяха наградени със специални купи. С подкрепа на терапевтите на фондацията бяха организирани различни занимания по трудо- и арт-терапия, по време на които всички искрено се забавляваха.

Редом със забавленията, чистия въздух и разходките сред природата, всички имаха възможността да се почувстват като едно цяло, да се забавляват и творят в екип.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

thirteen + 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.