Всяко дарение е от значение

Всяко дарение е от значение
септември 24, 2020 Адриана Гоцова

Включете се онлайн в благотворителното ни събитие There is no place like home в подкрепа на деца и младежи в риск

На 30 септември 2020 г. от 19 часа ще се проведе първото за България хибридно благотворително събитие – There is no place like home. Събитието предлага възможност за включване физически срещу куверт или безплатно онлайн. Целта е да се наберат средства за осигуряване на семейна среда и сигурен дом за деца и младежи с увреждания и лишени от родителска грижа. В своя онлайн формат събитието вече е отворено и предлага няколко начина за подкрепа към каузата, достъпни само с няколко клика.

Виртуалните гости ще имат възможност да проследят вечерта чрез онлайн стрийм във Фейсбук страницата на фондацията. Те ще могат да наддават в търг, да закупят билети за благотворителна томбола, както и да се включат в специално виртуално предизвикателство и да спечелят ваучер за пазаруване от магазини за дома.

„Много хора смятат, че нямат достатъчно възможности да променят нещо със своите по-скромни дарения. Бих искала да им кажа, че това не е така и независимо от размера на дарението, колкото повече хора се обединим на 30 септември, толкова повече ще се мултиплицира и крайният резултат, а това означава само едно – сигурна семейна среда за деца и младежи в риск. Затова се надявам всеки, който иска да бъде в подкрепа на каузата, да се регистрира за онлайн събитието ни и да разгледа начините, по които може да се включи.“ призова Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър“.

Закупуването на повече билети за благотворителната томбола още отсега увеличава шанса за спечелване на една от много атрактивни награди. Сред тях са уикенд за двама в Родопите, полет с балон, риза по поръчка, посещение в био ферма с дегустация на занаятчийски сладолед, карта за тренировки. Каузата може да бъде подкрепена и с директно парично дарение, насочено към конкретна нужда като физиотерапия, медицинска грижа, учебни пособия или със сума по избор. Размерът на даренията се определя от дарителя. По този начин всеки има шанс да се включи според своята преценка и възможности.

Всички разходи по организацията на събитието са обезпечени благодарение на спонсорите и партньорите – CMS Sofia, Хилтън София, фондация „Америка за България“, AG Capital, фондация „Комунитас“, Дънди Прешъс Металс. Средствата, набрани по време на вечерта, ще бъдат инвестирани директно в осигуряване на семейна грижа и специализирана подкрепа за деца и младежи в неравностойно положение.

Медийни партньори на събитието са: Българска национална телевизия, Дарик Радио, Радио ФОКУС, Списание Ева, Capital.bg, Дневник, Медиапул, Uspelite.bg, Iskrata.bg, Infoobzor.net.