Доброволци

 • Желанието ми да стана доброволец беше породено от интереса ми свързан с децата. В Интернет попаднах на фондация “Сийдър” и бях силно впечатлена от всички инициативи и проекти, с които подпомагат, развиват и се борят за едно по-добро бъдеще за децата в неравностойно положение в България. Исках да бъда част от екипа, който толкова много подкрепя и се раздава за децата. Мотивацията ми е свързана и с желанието ми да допринеса с умения и знания чрез работата си, която ми носи много удоволствие. Бях много щастлива, когато ме одобриха и се присъединих към екипа от доброволци. Като доброволец аз подпомагам дейността на фондацията свързана с уеб сайта. Знанията и уменията ми в сферата на уеб дизайна имат пряко приложение в развитието на уеб страницата на “Сийдър”. Комуникацията ми с Алекс, която е част от екипа на Сийдър, прави доброволчеството за мен още по-приятно и ме кара да се чувствам още по-удовлетворена. Вярвам, че доброволчеството ми помага да бъда още по-добър човек и да допринеса повече хора във виртуалното пространство да се запознаят с дейността на фондация “Сийдър”.

  Когато разказвам на приятели за фондация “Сийдър” винаги споделям две неща. От една страна, колко е зареждащо и вдъхновяващо да се чувствам полезна, а от друга това е възможност за мен да изразя вътрешната си потребност да помагам.

  Ивелина Иванова

 • Имам 20 годишен опит с деца с увреждания във Великобритания. Подкрепям работата на фондацията от 2007 г. като провеждам обучения и консултации, според техните нужди. Вълнувам се, че организацията е в челните редици в подпомагането на властите в България, за да се подобри качеството на живот на децата в неравностойно положение. Това ме мотивира да направя всичко по силите ми, за да подкрепя тяхната кауза. Посещавам два пъти седмично един от центровете от семеен тип в Казанлък и виждам много подобрения в развитието на децата. Някои от тях бяха с памперси, а сега, едва след година, много от тях се обслужват напълно самостоятелно. Някои от децата започнаха да ходят на училище или детска градина. Това им дава различни нови възможности и опит. Радвам се да виждам как децата помагат с прането, как простират и сгъват дрехите след като са изсъхнали. Един ден, когато си тръгвах от семейната къща, едно от децата, което обикновено не говори, ми каза „Чао” и ми изпрати въздушна целувка. Този малък жест ме докосна толкова силно. Когато ставам свидетел на развитието им в тази малка, семейна среда, ме изпълва надеждата, че те ще имат много по-добър стандарт на живот. Искам да продължавам да подкрепям тази важна кауза с надеждата, че моят малък принос ще помогне за осъществяването на промяната.

  Ан Лък

 • Реших да се свържа с екипа на фондация “Сийдър”, тъй като бях силно привлечен към дейността, която фондацията извършва в подкрепа на някои от най-непривилегированите деца и младежи в България. Отдадената, деликатна работа на “Сийдър” ми дава вяра, че обстоятелствата, в които децата от Кюстендил и Казанлък са родени няма да бъдат обстоятелствата, в които те прекарват животите си. Дава ми увереността, че има хора, които разбират отсъствието на справедливост, както и социалните фактори за това, и които са отдали кариерите си на това да го адресират. По-голямата част от работата, която извършвам за “Сийдър” се състои в превод на статиите за проблемите, които екипът на фондацията среща и решенията, които те предлагат и изпълняват. Поради личните си обстоятелства не работя на терен с професионалистите им по детска грижа. Не лобирам и за промените в политиките за децата и младежите в нужда. Вярвам, обаче, че подкрепата на хората, които помагат най-много, е форма на подаване на ръка на децата и младежите в нужда. Надявам се, че подпомагайки “Сийдър” да публикува статиите си на английски, помагам за увеличаването на осведомеността за дейността, която фондацията извършва и за постигането на по-широка и по-силна международна подкрепа за работата ѝ. Затова сърдечно препоръчвам доброволчество във фондация “Сийдър”. Да им помагаме да постигнат целите означава да бъдем насреща за децата и младежите и да им дадем възможност да водят по-здрав, образован и щастлив живот.

  Андрей Кръшков

 • Реших да доброволствам спонтанно – приятел ми каза, че фондация “Сийдър” набира доброволци и така се включих – въобще не съм се колебала. Първата доброволческа акция, в която участвах, беше Around the World in a Day през юни 2015 г. Тогава много се вълнувах, че ще мога да помогна с нещо за събирането на средства за децата и младежите от къщичките от семеен тип. В крайна сметка изкарах чудесен ден навън сред млади и активни хора от цялата страна. Моята подкрепа към фондацията е мъничка и спорадична – включвам се в някои от събитията за набиране на средства през уикендите. Доброволчеството ми носи удовлетворение – имам нужда да правя по нещо, дори и малко, за каузите, които мисля за важни. Бих препоръчала на други хора да доброволстват, защото дареното време всъщност има смисъл и създава промяна в кумулативен, по-глобален план.

  Ева Стоянова

 • Когато съм в ситуация, която не харесвам, когато съм изправена пред проблем или просто нещо не е както трябва, аз съм човек, който се пита „Какво мога да направя в тази ситуация, за да я подобря?“. И се опитвам да го направя. Поради това беше много лесно да взема решение да подкрепям „Сийдър“ – те правят точно това – с много енергия и сърце работят, за да променят трудната реалност на децата на България, които най-много имат нужда от любов и подкрепа. Имам възможността да помагам на екипа на „Сийдър“ с преводи и други текущи задачки, които мога да правя от разстояние от 2014 година и често си мисля, че това, което получавам в замяна е много повече, отколкото мога да дам. Давам малко от своето време и опит, за да взема съкровеното чувство, че допринасям за положителна промяна в живота на един човек. И да, вярвам в тази промяна, която екипът на „Сийдър“ е направил своя мисия и се радвам, че мога да бъда част от нея.

  Анна Несторова

 • За фондация „Сийдър“ разбрах от приятели, които са били част от събитията, които тя организира. Те бяха очаровани и ми разказаха за каузата, която приех като много моя и много ценна. Подкрепям фондацията заради каузата, хората, енергията и вярата, че смисълът се ражда не покрай нас, а именно от това, което правим. Страхотният екип, който е в непрекъсната подкрепа и помощ на нас – доброволците, ни помага както в увереността, че можем да се справим, така и в насоките и добрината, с която ни посрещат. На мен доброволстването с фондация „Сийдър“ ми носи радост, сила, срещи с изключителни хора и вяра, че утре животът ще е по-добър. Бих препоръчала „Сийдър“ на всичките си приятели и познати и вярвам, че те биха се отзовали!

  Катерина Георгиева

 • Полагах грижи за част от децата и младежите, още когато живееха в институция наблизо. Благодарна съм на фондация „Сийдър“ за възможността да доброволствам и да посещавам едно от момичетата, което познавам от преди. Два пъти седмично прекарвам време с нея и знам, че времето, което инвестирам в нечий друг живот, води до промяна. Удовлетворяващо е, особено когато виждам как тя реагира на обичта, която ѝ давам. Знам, че посещенията ми са подобрили живота ѝ и съм благодарна за тази възможност на фондация „Сийдър“.

  Сесили Уилард

 • Научих за „Сийдър“ покрай запознанството ми с Александрина Димитрова, преди близо 4 години. Винаги съм искала да се занимавам с доброволческа дейност, но все още търсех кауза, която наистина да усетя близка до себе си, а и която да мога да комбинирам със заетото ежедневие. Почти не пропускам пъб куиз и всеки път ходя с огромен ентусиазъм, а преди малко повече от година разбрах, че всъщност фондацията има нужда от доброволци, които да превеждат различни текстове от и на английски. По образование съм лингвист, съответно това е точно моята зона, а и успявам да го комбинирам с работата си, защото не е нещо регулярно, което да изисква конкретно време всеки ден. Комуникацията винаги е изключително ефективна, в повечето случаи сама определям сроковете, които са ми нужни за превод на определен документ и като цяло, когато получа имейл от „Сийдър“ с молба за превод, се чувствам изключително щастлива. Доброволстването ме вдъхновява дълбоко и с радост бих го препоръчала на всеки, който има интерес!

  Русалия Ковачева

За да получите допълнителна информация относно доброволчеството с фондация „Сийдър“, моля свържете се с нас на e-mail: office@cedarfoundation.org.