Благотворителен бал събира средства за деца с увреждания

Благотворителен бал събира средства за деца с увреждания
октомври 29, 2019 Адриана Гоцова

Александрина Димитрова, Изпълнителен директор на фондация „Сийдър“ в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

На 2 ноември в Централния военен клуб в София от 19:00 часа ще се проведе Changemakers Charity Ball – най-голямото благотворително събитие, организирано от фондация „Сийдър“.

Балът се провежда за 14-а поредна година и цели да набере средства, с които организацията да осигури грижата за над 105 деца и младежи с увреждания, които подкрепя.

„Това е нашето ежегодно събитие. Събираме над 300 представители на социално отговорния бизнес и те имат възможността да се включат в нашата кауза“, обясни в Александрина Димитрова от организация „Сийдър“ в „България сутрин“.

По време на събитието ще се състои и благотворителен търг, на който ще се разпродават ексклузивни предмети и преживявания, дарени от видни личности и компании.

„Профилът на дарителя се променя през годините. Ако преди 5 години идваха хора, които са чужденци, то последните години повече от 70%, които идват, са българи. Това са хора, обикновено работещи в големи компании. Дарителството започва да става познато за хората в България и те откликват на такива каузи“, обясни Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Редактор: Ралица Братанова