Фондация “Сийдър” отличена с 1-во място на наградите на ДАЗД “Аз гарантирам щастливо детство”

Фондация “Сийдър” отличена с 1-во място на наградите на ДАЗД “Аз гарантирам щастливо детство”
ноември 22, 2018 Александра Попова

Фондация „Сийдър“ бе отличена с 1-во място на наградите на Държавна агенция за закрила на детето „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория Устойчиво развитие.

Инициативата се организира от ДАЗД, а наградите са в три категории – Устойчиво развитие, Значима иновация и Успешна промяна.

Събитието бе открито от председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и социалният министър Бисер Петков. Той поздрави ДАЗД за инициативата да учреди отличителен знак за принос в политиката за децата. Събитието приветства и бившият социален министър Христина Христова.

Кандидатурите бяха оценени от 7-членна комисия. Начело на журито е председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, а членове са представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на академичните среди, на НСОРБ, както и публични личности.

По време на церемонията по награждаването изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова благодари за високата оценка, която организацията получава за своята работа: „Бих искала да благодаря на Държавната агенция за закрила на детето за това, че започнаха тази инициатива. Искам да им пожелая още много години да връчват тази награда, защото знам, че има много организации, личности и институции, които я заслужават. Ние във фондация „Сийдър“ изпитваме удовлетворение от работата си тогава, когато виждаме положителната промяна в живота на децата, за които се грижим. Но както всички вие знаете, тази промяна изисква дълги години инвестиции, упоритост и разбира се, един силно мотивиран и отдаден екип. За това тази награда е за екипа на фондация „Сийдър“. Ние често забързани в ежедневието забравяме да си благодарим за това, което правим. Затова аз им благодаря, че всеки ден са заедно с над 100 деца и младежи в нашите центрове от семеен тип и за това, че осигуряват едно по-щастливо детство и едно по-добро бъдеще за тях. Благодаря ви.“

Раздадени бяха общо 73 плакета на общини, юридически лица, неправителствени и граждански организации, доставчици на социални и универсални услуги за деца в трите категории.