Благотворителен концерт набра близо 2 000 лв. за каузата на „Сийдър“

Благотворителен концерт набра близо 2 000 лв. за каузата на „Сийдър“
юли 5, 2017 Александра Попова

На 4-ти юли в Литературен клуб „Перото“ се проведе благотворителен концерт в подкрепа на каузата на фондация „Сийдър“, който се организира по инициатива на представители на Симфоничния оркестър на Порт Анджелес (Вашингтон, САЩ).

Концертът бе изпълнен от квинтет, включващ 2 цигулки, виола, чело и обой. На събитието присъстваха близо 70 души – приятели и поддръжници, както на „Сийдър“ така и на Симфоничния оркестър. Гостите имаха удоволствието да се насладят на селекция от произведения на Бах до съвременна филмова музика. Програмата включваше Канадски фолклор, както и произведения на Моцарт, Мориконе и Захари Гълабов Дейвис.

По време на концерта бяха набрани близо 2 000 лв. Набраната сума надхвърля двойно очакваните приходи от събитието. Част от средствата (900 лв.) ще бъдат инвестирани в закупуването на персонализирани инвалидни колички за три от децата, живеещи в семейните къщички в Казанлък, които „Сийдър“ управлява. Количките ще бъдат предоставени от румънската фондация Motivation. Останалата част от набраната сума също ще бъде инвестирана в индивидуалните нужди на децата и младежите от семейните къщички.

Оркестърът на Порт Анджелес е организация с нестопанска цел основана през 1932 от няколко цигулари и валдхорнист, които се събирали да свирят заедно по домовете си. Днес оркестърът се състои от над 80 музиканти, всички доброволци. Традиционно годишната им програма включва 5 концерта на голяма сцена, 3 концерта на камерна сцена, както и различни образователни инициативи и такива, подкрепящи и насърчаващи млади таланти. Тази година музикантите от оркестъра провеждат 11-тото международно турне в подкрепа на малки неправителствени организации от различни краища на света, които работят с хора в неравностойно положение.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

five × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.