Сдружение „Бъдеще за децата“ и фондация „Сийдър“ раздадоха Годишните награди „Бъдеще за децата“ в гр. Казанлък

Сдружение „Бъдеще за децата“ и фондация „Сийдър“ раздадоха Годишните награди „Бъдеще за децата“ в гр. Казанлък
юни 20, 2017 Александра Попова

На 6-ти юни в залата на Културно-информационен център Казанлък Сдружение „Бъдеще за децата“ и фондация „Сийдър“ връчиха награди на институции, организации, компании и доброволци, които са подкрепили децата на Казанлък през годината. Наградата се връчва за трета поредна година и има за цел да стимулира дарителството и доброволчеството.

В рамките на един месец бяха получени рекорден брой номинации от различни организации, работещи в сферата и бяха определени 3 основни категории – „Обществена личност“ – с цялостен принос за децата на Казанлък; „Приятел на детето“ – доброволци и отделни личности, допринесли за децата в града; „Бизнес с кауза“ –компания, която системно подкрепя различни каузи, свързани с деца. Печелившите бяха определени от авторитетно жури и получиха наградите си на официалното събитие.

  • В категория “Обществена личност” бе наградена Петя Миникова – директор на НГПИД „Акад. Дечко Узунов“.
  • В категория  „Бизнес с кауза“ награда получи Владимир Спасов от М+С Хидравлик
  • В категория „Приятел на детето“ бе отличена Боряна Коскина – дългогодишен радетел на работата с деца с увреждания.

Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова връчи и специални отличия за инициативи и кампании, покдрепящи децата на дамите от Inner Wheel Club Казанлък, Ансамбъл Гъдулица и Детска градина „Мечо Пух“.

„Много се радвам, че тази година фондация „Сийдър“ партнира на Сдружение „Бъдеще за децата“ в организирането и връчването на наградите. Радвам се, защото събития като това доказват, че тук в Казанлък институциите, организациите, бизнесът и отделните личности работим заедно в подкрепа на децата. Ние от фондация „Сийдър“ управляваме Центровете за настаняване от семеен тип и Защитеното жилище в града, където предоставяме индивидуална грижа за 43 деца и младежи. Нашият невероятен екип се състои от хора с големи сърца. Но ние не бихме могли да се справим без вас. Благодаря на всички Ви за подкрепата!“ – сподели г-жа Димитрова при връчването на отличията.

По време на събитието имаше изпълнения на талантливи деца от града, включително и от Центровете за настаняване от семеен тип, управлявани от фондация „Сийдър“. Събитието се реализира с подкрепата на Община Казанлък, Ню Йорк Пъб – Казанлък и Читалище „Възродена Искра 2000“.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

seventeen + eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.