Центрове от семеен тип, гр. Казанлък

Центрове от семеен тип, гр. Казанлък
март 4, 2016 Валентин Тодоров

През 2014г. фондация „Сийдър” стартира партньорство с Община Казанлък за осигуряване на близка до семейната среда за 42 изоставени деца и младежи с и без увреждания в гр. Казанлък.

За последните 10 години организацията многократно доказва своя успех в изграждането и предоставянето на съвременни модели на грижа и осигуряването на пълноценен живот на деца и младежи с увреждания, идващи от изолирани институции. Именно богатият опит на фондацията е причината Общината Казанлък да покани „Сийдър” като партньор в проекта. Той включва изграждането на малки семейни къщи и едно защитено жилище, в които децата и младежите, идващи от институции получават индивидуална и развиваща грижа според техните лични нужди.

Всички 42 деца и младежи, които „Сийдър” подкрепя в Казанлък, са били изоставени и са прекарали своето детство в големи институции без възможността някой да се погрижи за тях като в семейство. Там те са расли в изолация и уврежданията им са се задълбочавали поради липсата на необходимата подкрепа, а дефицитът на внимание и любов, които всяко дете заслужава, е оставил своите дълбоки белези във всяко едно от тях.

В малките къщи от семеен тип на фондация „Сийдър” те получават нужното уважение, подкрепа и индивидуална и развиваща грижа според личните си нужди и потенциал. Екипът на фондация „Сийдър” подпомага тяхната социална интеграция като се грижи те да посещават дневни центрове, масови училища, детски градини и им помага да развиват своите умения и да придобиват нови. С всяко дете се работи индивидуално според предварително изготвен модел, спрямо неговите собствени потребности и нужди. Фондацията осигурява още различни инициативи и възможности за интегрирането на децата в общността, така че те да се чувстват като значими членове на обществото.

В дългосрочен план този проект ще позволи на децата и младежите да бъдат по-самостоятелни, ще им даде възможност да взимат собствени решения, да започнат работа и да водят все по-независим живот.

1 коментар

  1. Деница 4 години преди

    Здравейте. Интересува ме има ли свободно място за мед сестра ?? 🙂 0893970647

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

one + 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.