Фондация „Сийдър“ проведе уебинар пред представители на SOS Детски селища в държавите от Централна и Източна Европа

Фондация „Сийдър“ проведе уебинар пред представители на SOS Детски селища в държавите от Централна и Източна Европа
ноември 29, 2017 Александра Попова

На 28 ноември, по покана на международния офис на SOS Детски селища, Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“, Александрина Димитрова сподели опита на „Сийдър“ пред 20 представители на организацията в държавите от Централна и Източна Европа.

В презентацията си Александрина постави фокус върху няколко основни теми: управлението на социални услуги с държавно финансиране, сътрудничеството между неправителствения сектор и държавните и местните власти, както и застъпничеството в социалната сфера.

След презентацията, участниците в уебинара имаха възможност да се включат в отворена дискусия, в която да зададат своите въпроси и да споделят опита си по засегнатите теми. Те проявиха интерес към начините на финансиране на социалните услуги в България и формирането на бюджета на една организация.  Интерес предизвика и опита на фондация „Сийдър“ в организирането на кампании за набиране на средства съвместно с общините, както и механизмите на възлагане на управлението на социалните услуги на неправителствени организации.

Oрганизаторите и участниците дадоха положителнa обратна връзка за презентацията, като споделиха, че е била мотивираща и вдъхновяваща за тях.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

4 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.