Тичай за каузата на фондация „Сийдър“

Тичай за каузата на фондация „Сийдър“
май 23, 2018 Александра Попова

Postbank Business Run – традиционната благотворителна щафета по бягане за отбори от фирми, организирана от спортен клуб „Бегач“, ще подкрепи каузата на фондация „Сийдър“ и тази година.

Събитието ще се проведе на 3 юни (неделя) в Бизнес Парк София и включва класическа щафета за отбори от 4 души, състезание за деца (Kids Run) и 1 км състезание за изпълнителни директори и управители на фирми (CEO Dash).

По традиция организаторите ще дарят 30% от таксите на събитието за благотворителност. И тази година щафетата ще се осъществи в подкрепа каузата ни и ще осигури трудотерапевтични сесии за децата и младежите в къщите ни от семеен тип в Кюстендил и Казанлък.

Трудотерапията е средство за придобиване на умения, които биха дали възможност за реализация на трудовия пазар и не на последно място шанс за хората с увреждания да бъдат полезни, да се чувстват оценени и удовлетворени от себе си. Тя е средство за компенсиране на трудностите в развитието, повишаване нивото на самостоятелност и развитие на умения за учене и работа. Трудотерапевтичните дейности спомагат за развитието на двигателни умения, груба и фина моторика, концентрация, внимание и самоконтрол, усвояване на основни понятия, формиране на естетически нагласи, пространствено-времева ориентация.

Средствата, набрани от събитието, ще бъдат инвестирани в продължаване на трудотерапията на младежите в къщите от семеен тип в Кюстендил и Казанлък, като:

  • 2500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 5 младежи;
  • 5000 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 10 младежи;
  • 7500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 15 младежи.

 

Подкрепете ни и запишете и вашата фирма за участие в щафетата! Можете да го направите като попълните регистрационната форма.

Тук можете да видите всички фирми, записани до момента.

 

За събитието:

 

 

Postbank Business Run е най-голямото корпоративно тийм билдинг събитие в България и включва щафета по бягане за отбори от фирми. Всеки отбор се състои от 4 души, всеки състезател бяга 4 км (4 обиколки); общо 16 км на отбор. Освен класическата щафета, по време на събитето ще се проведат още – Kids Run и CEO Dash.

Kids Run е състезание по бягане за деца метра, част от Postbank Business Run, което се извършва с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. Състезанието включва 40 минути загрявка и лекоатлетически упражнения, направени специално за деца.

CEO Dash е състезание за изпълнителни директори или управители на фирми, които бягат преди всички разстояние от 1 км по трасето.

Подробности около Postbank Business Run вижте в сайта на събитието.