Тепърва ще четете и чувате за Стефко!

Тепърва ще четете и чувате за Стефко!
септември 12, 2017 Александра Попова

„Много малко му трябваше, за да отключи целия си потенциал!” – споделя доброволецът Симеон Андреев, когато разказва за развитието и постиженията на Стефчо – 19-годишен младеж от защитеното жилище на фондация „Сийдър” в гр. Казанлък. Преди да заживее там Стефчо е прекарал цялото си детство в институции, където животът не е бил благосклонен към него и е преживял трудности, които повечето момчета на неговата възраст не познават.

Приятелството между Симо и Стефчо се заражда по време на нашия 10-ти Благотворителен бал, където двамата се срещат за пръв път. Още в самото начало Симо забелязва големия потенциал, който Стефчо притежава и след като вижда жаждата за знания в очите му, решава да му помогне. „Веднага повярвах в него и бях сигурен, че искам да му бъда полезен с това, от което той се нуждае най-много- а именно образование.”

Симеон усеща, че Стефко има нужда от учител с дългогодишен опит, който да подходи с разбиране и уважение към него. Учител, който да работи не само върху неговите знания, но и върху самочувствието му. Освен, че осигурява уроците му в Казанлък, Симо прави годишен абонамент за Стефчо в българския портал за образователни видео уроци по всички учебни предмети Уча.се.

В началото Стефчо започва обучение само по математика, но след първите 4 урока неговата учителка преценява, че той има много по-големи възможности и ще успее да съчетае добре задачите с уроци по български и английски език. Целта й е, както да му помогне да подобри знанията си така и да повярва още повече в себе си, да бъде по-уверен и сигурен.

Едва няколко месеца след като започва уроци, Стефчо взима успешно първите си изпити. Освен че напредва бързо с учението, той започва работа в розариума на гр. Казанлък и споделя, че се чувства прекрасно и иска „да хване живота си в ръце”. Стефчо често изпраща снимки на шестиците в бележника си на Симо и е много по-уверен в знанията си, доволен от успехите си и обещава, че ще изпълни докрай мисията си – мисията Образование.

Симо споделя, че цени много приятелството си със Стефчо, изключително горд е с постиженията му и е категоричен: „Тепърва ще четете и чувате за него!”