Призив от екипа на фондация „Сийдър“

Призив от екипа на фондация „Сийдър“
март 17, 2020 Адриана Гоцова

Призив Ще се справим заедно

Скъпи приятели на фондация “Сийдър”,

Всички ние минаваме през сериозно изпитание. Тревожим се за близките си, за бизнеса си, изпитваме самота. Живеем в несигурност, а дори и в страх. Притесняваме се колко дълго ще продължи това и се чувстваме безпомощни.

Трудно е за всички ни. Но нека погледнем на това тежко изпитание като на възможност. Възможност да осмислим приоритетите си, да обърнем повече внимание на семейството си, да общуваме по-често с близките и приятелите си, макар и виртуално. Имаме и още една възможност – да помислим за тези, които в заетото ни ежедневие, често остават невидими – хората в социалните услуги.

Ние от фондация “Сийдър” се грижим за най-уязвимите и ще продължаваме да го правим в тази критична ситуация с пълната си отдаденост, както сме го правили винаги. Нашите служители в социалните ни услуги продължават денонощно да се грижат за децата в риск и за младежите с увреждания. Въвели сме всички необходими мерки за организация на работата – засилена хигиена и дезинфекция и ограничаване на контактите с външни хора. Служителите ни не само че трябва да следват тези мерки, но и да обясняват търпеливо на децата и младежите защо е необходимо да стоят вкъщи, да измислят и организират и нови развлекателни занимания, да ги успокояват многократно…
Да са до тях така, както всички ние сме до нашите деца.

Хората в социалните услуги не могат да работят от вкъщи, защото се грижат за хиляди деца и младежи в техните домове.
Затова моля ви, нека бъдем отговорни и всички, за които това е възможно, да останем вкъщи!
Нека заедно пазим уязвимите деца и младежи в социалните услуги и хората, които всеотдайно се грижат за тях!

Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър“ и екип