Планински маратон Панчарево 2017 подкрепи менторската програма на „Сийдър“

Планински маратон Панчарево 2017 подкрепи менторската програма на „Сийдър“
юни 16, 2017 Александра Попова

На 23 април, 2017 год. се проведе планински маратон Панчарево в подкрепа на каузата на фондация „Сийдър“. По време на събитието, организирано за шести път от спортен клуб „Бегач“, бяха набрани близо 2 500 лв. Средствата ще бъдат инвестирани в менторската програма в една от семейните ни къщи в гр. Казанлък.

В маратона се включиха 570 участника от 15 държави, включително Израел, Филипини, Китай, Великобритания и др. В събитието взеха участие и трима от младежите от семейната къщичка в Казанлък, които раздадоха медалите на финиширалите състезанието.

Менторската програма на „Сийдър“ се осъществява чрез регулярна комуникация между обучени ментори и децата, настанени в къщата от семеен тип и обхваща всички 13 деца на възраст между 9 и 17 години. Чрез менторската си програма „Сийдър“ предоставя индивидуална подкрепа на всяко дете, съобразно специфичните му потребности и нужди. Менторите и децата създават дългосрочна, взаимнополезна връзка и споделени преживявания, като менторът има авторитет и позитивно влияние върху детето.

В резултат на провежданата до момента менторска програма много от децата и младежите преодоляха проблемите при прехода от държавния дом към къщата от семеен тип, свързани със страх, несигурност, липса на комуникационни умения. Всички деца значително повишиха успеха си в училище, а част от тях бяха приети в професионални гимназии в Стара Загора, Казанлък, София и Широка Лъка. Менторите стимулират талантите на децата и в изкуството, музиката, спорта. Те също така мотивират тяхната себеизява и себеутвърждаването им като отделни и ценени личности и улесняват общуването както между самите тях, така и с децата и хората в местната общност.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

11 + nineteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.