Обучение на тема „Предизвикателно поведение при деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм“

Обучение на тема „Предизвикателно поведение при деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм“
март 29, 2017 Александра Попова

По покана на Лумос България, представители на фондация „Сийдър“ взеха участие в обучение на тема „Предизвикателно поведение при деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм“. В събитието, което се проведе на 23 и 24 март 2017 година в гр. София се включиха професионалисти от Центровете за настаняване от семеен тип в Кюстендил и Казанлък и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Кюстендил.

Лектор на обучението беше Брайан Мак Доналд, психолог в Абилити Уест (Ability West), Северна Ирландия – организация, която предоставя висококачествени услуги и подкрепа на над 500 деца и възрастни с интелектуални затруднения.

По време на семинара бяха поставени ясни акценти върху цялостното разбиране на аутизма и интелектуалните проблеми, както и предизвикателното поведение, свързано с тях. Участниците обсъдиха комуникационните проблеми на хората с интелектуални затруднения в аутистичния спектър, както и начините, по които тези затруднения се проявяват в поведенчески проблеми. Бяха дадени предложения за подкрепа на хора, които са невербални или с допълнителни комуникационни нужди.

Проведоха се и множество дискусии, по време на които участниците в обучението имаха възможността да обменят опит и добри практики.

 

Photo credit: Lumos

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

six − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.