Инициативата „Подкрепи една мечта“ и абитуриентския бал на Лазар

Инициативата „Подкрепи една мечта“ и абитуриентския бал на Лазар
юни 20, 2017 Александра Попова

На 31 май един от младежите ни от семейните къщички в гр. Казанлък отпразнува своя абитуриентски бал при президента на Р. България – Румен Радев.
Балът се организира за 6-та поредна година в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“ и има за цел да насърчи младите хора да учат и да работят, да придобиват допълнителна квалификация и образование. Лазар бе един от 124-те младежи, които бяха подкрепени от президентската институция и имаше възможност да отпразнува по страхотен начин своето завършване.
Румен Радев посрещна младежите на „Дондуков“ 2 и заяви, че е изключително развълнуван да приветства в Гербовата зала толкова млади хора. „Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация. Този призив отправи държавният глава към младежите в неравностойно положение“, – бе призивът на държавния глава към абитуриентите.
По-късно празникът продължи в София Хотел Балкан с абитуриентския бал, на който младежите имаха възможност да се срещнат с голяма част от своите музикални идоли. Част от изпълнителите, които подкрепиха инициативата, бяха група Остава, Поли Генова, Михаела Филева, Сантра, Дичо и др. Интересна част от програмата бе също комедийното шоу на „Комиците“, което направи вечерта още по-незабравима за Лазар.

Събитието се организира от инициативата „Подкрепи една мечта“, която помага на младежи в неравностойно положение да се реализират успешно сред завършване на средно образование. До момента инициативата е събрала 60 000 лв., с част от които ще бъдат подпомогнати зрелостниците. В рамките на „Подкрепи една мечта“ младите хора получават също консултации и информация относно възможностите за личностна и професионална реализация в самостоятелния им живот, съобразно техните интереси и потребности.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

two × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.