Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ – ментор на бъдещи социални предприемачи

Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ – ментор на бъдещи социални предприемачи
април 3, 2018 Александра Попова

Александрина Димитрова, Изпълнителен директор на фондация „Сийдър“ стана ментор в третото издание на Академията за социални предприемачи. Инициативата е дело на Reach for Change България, позната още като Промяната.

Александрина Димитрова участва в първия модул на Академията, който включва анализ на социален проблем и генериране на оценка и идеи за неговото решаване. В продължение на три дни тя подпомогна един от екипите по време на практически казус, свързан с интеграцията на деца и младежи с увреждания.

Практическата задача даде възможност на участниците да научат повече за реалните нужди и предизвикателствата, пред които са поставени децата и младите хора с увреждания в България. С подкрепата на Александрина, екипът успя да разработи идея за създаване на социално предприятие, което да подпомогне формирането на умения и обучението на деца и младежи с интелектуални затруднения.

„Беше вдъхновяващо да ръководя екип от  хора от различни области, които имат силно желание да работят за социална промяна. След като им разказах повече за дейността на фондация „Сийдър“ и работата ни с деца и младежи с интелектуални затруднения, те успяха да вникнат  в спецификите на тази целева група и да измислят идея, която да подпомогне социалното им включване. Благодарна съм на Reach for Change България за възможността да бъдa ментор в Академията. Надявам се, че това ще е само началото на още съвместни инициативи“ – сподели Александрина Димитрова.

 

За Академията за социални предприемачи:

Академия за социални предприемачи 2018 е интензивна обучителна програма за личности с желание за развитие в сферата на социалното предприемачество. Академията предлага знания и практически умения за постигане на значима социална промяна и едновременно с това изграждането на устойчив бизнес модел при стартирането и развитието на собствените им организации и проекти.

Прочетете повече за Академията тук.