Знанието е сила

Знанието е сила
ноември 1, 2016 Валентин Тодоров

На 23 октомври се проведе тринадесетото издание на традиционния турнир по тъч-ръгби, организиран от ръгби клуб Мърфис Мисфитс.

Организаторите за пореден път подкрепиха каузата на фондация „Сийдър“. Тазгодишното мото на турнира – Knowledge is Power (Знанието е Сила) имаше за цел да подпомогне образованието на тийнейджърите, живеещи в една от къщичките от семеен тип на фондацията в Казанлък.

В събитието се включиха 6 отбора общо 36 състезатели, част от които бяха някои от тинейджърите, които Сийдър подкрепя. Всички участници играха честно, вложиха много ентусиазъм и се бориха целеустремено за победата.

„Заедно с Мърфис Мисфитс вярваме, че знанието е сила! С мотото призоваваме нашите деца да учат по-упорито и да постигат все по-добри резултати в училище, така както се справиха и днес с ръгби турнира. Убедена съм, че участието беше вълнуващо преживяване за тях, с което се справиха много добре и което няма да забравят.” – сподели изпълнителният директор на фондация „Сийдър” Александрина Димитрова.

Спонсори на събитието бяха  Bulgaria Mall, SOHO Cafe, J.J. Murphy’s Irish Pub, Supa Star, Езиков център WonderLand, Chocol’art и Coca-Cola.

По време на ръгби турнира бяха набрани близо 2500 лв., които ще бъдат инвестирани в уроци и учебни материали с цел да се подобрят училищните резултати на младежите.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

twenty + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.