Част от децата и младежите ни взеха участие в Европейската седмица на програмирането

Част от децата и младежите ни взеха участие в Европейската седмица на програмирането
октомври 9, 2017 Александра Попова

Децата и младежите от една от семейните ни къщички в Казанлък се включиха в инициативата „Запознайте се и програмирайте“, организирана от Народно Читалище „Освобождение-1884“, с. Шейново и ИКТ Център, гр. Казанлък. Събитието се осъществи по време на Европейската  седмица на програмирането, която се провежда от 7ми до 22 октомври.

Инициативата има за цел да подпомогне адаптацията на младите хора към утрешния дигитален свят, като им предостави възможности да научат повече за софтуерната разработка като кариерен избор. Програмирането беше представено на децата и младежите по нетрадиционен и интересен начин и им показа работата с компютри от различен ъгъл. Освен, че научиха повече за професиите свързани с програмирането, те имаха възможност да се запознаят с езика за програмиране Scratch, който се използва за създаването на интерактивни истории, игри и анимации.

„Запознайте се и програмирайте“ се реализира благодарение на SAP в партньорство с Techsoup Europe и с немската неправителствена организация Haus des Stiftens. SAP провежда инициативата в още 14 държави, като в България тя се осъществява благодарение на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Освен в гр. Казанлък, събитието  ще се проведе в още 18 български града между 7 и 22 октомври и ще даде възможност на близо 1500 деца и младежи да участват в инициативата.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

13 + 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.