Включете се в Postbank Business Run и подкрепете каузата на фондация „Сийдър“ -„Помогни ми да се чувствам значим“

Включете се в Postbank Business Run и подкрепете каузата на фондация „Сийдър“ -„Помогни ми да се чувствам значим“
юни 20, 2017 Александра Попова

На 4 юни в Бизнес Парк София ще се проведе 4-тият традиционен благотворителен маратон Postbank Business Run, считан за най-голямото корпоративно тийм билдинг събитие в България.

Postbank Business Run представлява състезание – щафета по бягане за отбори от фирми. Всеки отбор се състои от 4 души, като всеки състезател бяга 4 обиколки по 1 км – общо 16 км на отбор.  Тази година събитието включва още индивидуално състезание 1 км за изпълнителни директори и управители на фирми – CEO Dash и състезание по бягане за деца – Kids Run. Всички участници са поканени и на нетуъркинг събитие на 2ри юни, петък.

Tази година състезанието ще се осъществи в подкрепа на каузите на фондация „Сийдър“ и Фондация „Воден път”.

Благотворителният маратон е продължение на успешното партньорство между фондация „Сийдър и Спортен клуб Бегач, след полумаратонът в Панчарево, чиято кауза отново беше в полза на фондацията. Част от набраните средства по време на маратона ще бъдат инвестирани в осигуряване на трудотерапевтични сесии за децата и младежите в къщите ни от семеен тип в Кюстендил и Казанлък.

Трудотерапията е подход, който помага на хората с увреждания да участват по-активно в социални ситуации, посредством извършване на ежедневни занимания като готвене, грижа за дома, градинарство. Друга основна цел е успешното интегриране на децата и младежите и опосредстване на участието им в дейности, необходими и важни за едно пълноценно ежедневие.

С помощта на нашите трудотерапевти, децата и младежите с увреждания развиват двигателни умения, придобиват знания за света около тях, овладяват битови и трудови навици за постигане на самостоятелност, изграждат умения за преодоляване на трудности и цялостно формиране на личността. Благодарение на ежедневната трудотерапия и в следствие на програмата за трудова подкрепа, вече 5 от нашите младежи с интелектуални затруднения работят в общността.

Средствата, набрани от събитието, ще бъдат инвестирани в продължаване на трудотерапията, която осигуряваме като:

  • 2500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 5 деца и младежи;
  • 5000 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 10 деца и младежи;
  • 7500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 15 деца и младежи.

Можете да се запишете за участие в маратона като попълните регистрационната форма. Записалите се до 15ти май ще имат възможност да заплатят по-ниска такса, както и да получат персонализиран състезателен номер.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

12 + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.