Бягай за каузата на фондация „Сийдър“

Бягай за каузата на фондация „Сийдър“
март 29, 2018 Александра Попова

На 13-ти май 2018 ще се проведе първият самостоятелен полумаратон в столицата – Kaufland София Полумаратон. Събитието се организира от Спортен клуб „Бегач“ и Kaufland България в партньорство със Столична община, „София 2018 – Европейска столица на спорта“ и Представителството на Европейската комисия в България.

В продължение на успешното партньорство между фондация „Сийдър и Спортен клуб Бегач, след полумаратона в Панчарево и Postbank Business Run, Kaufland София Полумаратон също ще подкрепи каузата ни.

Набраните средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в един от семейните ни центрове в гр. Казанлък, в който живеят 12 деца с тежки увреждания. Грижата за тях изисква осигуряването на комплекс от терапии (физиотерапия, сензорна терапия, арт терапия), 24-часово присъствие на социални терапевти, транспорт, за да бъдат извеждани и материали и медикаменти, които фондация “Сийдър” ежедневно обезпечава.

Средствата, набрани от Kaufland София Полумаратон ще бъдат инвестирани в:

  • Материали и сесии по арт терапия, рехабилитация и сензорна терапия с цел подобряване на физическото и емоционалното състояние на децата;
  • Лекарства за децата за поддържане на добро здравословно състояние;
  • Регулярен транспорт, който спомага за социалното включване на децата чрез посещения на училище и дневен център, излизания в града и кратки екскурзии сред природата;
  • Играчки и образователни материали.

Можете да ни подкрепите като изберете фондация „Сийдър“ при попълване на регистрационната форма на събитието. 15% от таксата ще бъдат дарени за каузата ни.

 

За Kaufland София Полумаратон:

Kaufland София Полумаратон е събитие, което съчетава няколко дисциплини с различни дистанции – полумаратон (21.1 км), 10 км, 5 км, ученическа щафета 4 х 5 км, ЕКСПО и отворени тренировки. Основната цел на инициативата е да постави фокус върху активния начин на живот, както и значението му за децата в училищна възраст в България.

Повече за полумаратонът можете да прочетете в сайта на събитието.