Братче и сестриче от семейните къщи на фондация „Сийдър” намериха своето семейство

Братче и сестриче от семейните къщи на фондация „Сийдър” намериха своето семейство
септември 12, 2017 Александра Попова

Зори и Митко са две щастливи и чувствителни деца. В момента Митко е на 11 години, a Зори е неговата по-малка сестра и е на 7 години. Преди да заживеят в една от семейните къщи, управлявана от фондация „Сийдър”, двамата прекарват цялото си детство в различни институции за изоставени, срещайки трудности, за които децата на тяхната възраст дори не подозират. Зори и Митко се събират отново заедно през 2015 година, когато заживяват в една от къщички в гр. Казанлък. За тях това е само началото на голяма и щастлива промяна в живота им.

През последната година, прекарана в къщата от семеен тип, двамата се чувстват спокойни, сигурни и обичани сред любящите грижи на екипа и своите приятели в къщичката. Двете деца веднага усещат топлината на домашния уют и започват да развиват много нови умения, стават по-самостоятелни и уверени в себе си и се научават да отстояват позициите си. С помощта на екипа съвсем скоро те започват да мечтаят и да вярват, че мечтите се сбъдват. Тяхното най-силно желание е да си имат семейство – майка и татко, които да ги закрилят и напътстват, които винаги да са до тях и да запълнят голямата празнота, с която са живели през детството си досега.

И през тази година съкровената им мечта се сбъдна. Децата бяха осиновени от мило и лъчезарно американско семейство, което има още 7 деца. За пръв път братчето и сестричето имаха възможност да кажат с усмивка на лице „Това са нашите родители!“, за пръв път изпитаха топлината на майчната целувка и сигурността на бащината прегръдка.

По повод заминаването на Зори и Митко, децата и младежите от семейната къщичка и екипа на фондация „Сийдър”, подготвиха специална изненада. Те  изработха собственоръчно картички с пожелания и поздравха Зори и Митко  със стихче. Децата получиха още тениски със снимка на своите приятели за спомен. Като подарък от България взеха със себе си и любимата им книжка с български народни приказки и специални сувенири от Казанлък, които да им напомнят за времето, прекарано в града. Изпращането им завърши с почерпка и много песни и танци.

Зори и Митко обещаха да пазят винаги спомена за България в сърцето си. Споделиха, че картичките са най-хубавия подарък, който са получавали, защото олицетворяват приятелството, обичта и подкрепата на техните верни приятели тук в България.

„Ще ни липсвате и не забравяйте, че ние винаги ще бъдем едно голямо семейство от много братя и сестри! Ще се срещнем отново! – бяха едни от последните думи, които си размениха децата и младежите в къщичката.

С огромна радост, целият екип на фондация „Сийдър“ пожелава късмет и много щастливи мигове на Зори и Митко. На добър час, прекрасни дечица!

 

*Имената на децата са променени.