Благотворителният бал по случай Деня на Св. Патрик подкрепи фондация „Сийдър”

Благотворителният бал по случай Деня на Св. Патрик подкрепи фондация „Сийдър”
март 19, 2018 Александра Попова

За поредна година Благотворителният бал по случай Деня на Св. Патрик подкрепи каузата на фондация „Сийдър“. Събитието се проведе на 16 март в хотел Хилтън София и събра заедно чуждестранни и български бизнес лидери, дипломати и публични личности.

Специално обръщение към присъстващите отправи посланикът на Ирландия в България – Н. Пр. Майкъл Форбс, който благодари на фондация „Сийдър“ за отдадеността и насърчи гостите да дарят за каузата.

Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова също отправи своите благодарности към гостите и към ирландската общност в България за дългосрочната подкрепа през годините.

„Към този момент полагаме индивидуална грижа за над 100 деца и младежи в нашите центрове в Кюстендил и Казанлък. На миналогодишния бал по случай Деня на Свети Патрик успяхме да наберем над 9 000 лв., които инвестирахме в социалното включване и подкрепената заетост на младежите с интелектуални затруднения в центровете ни. Статистиката показва, че повече от 90% от хората с увреждания нямат достъп до трудовия пазар. Фондация „Сийдър“ се стреми да промени тази негативна статистика. В резултат на непрекъснатата работа на екипа ни, двама младежи с интелектуални затруднения започнаха работа в детска градина в Кюстендил. Днес те не живеят в изолация, а са активна част от обществото. Всички ние се гордеем с постиженията им!

Благодаря ви, че сте част от тази успешна история! Благодаря ви, че продължавате да ни подкрепяте, за да има още много истории, които да споделяме с вас!“ – сподели в речта си Александрина Димитрова.

Гостите на събитието имаха възможността да се насладят на изискана вечеря, музика и танци, както и да усетят част от ирландската култура в България. Програмата на вечерта включваше благотворителен търг с колекционерски предмети и преживявания, воден лично от ирландския посланик. Голям интерес сред гостите предизвикаха картина на италианския художник Албино Пити, както и полет с балон, предоставен любезно от Аероакт.

В края на вечерта бе разиграна и благотворителна томбола с интересни награди, сред които самолетни билети, ваучери за вечеря, фитнес и спа, кошница с вино и шоколадови изкушения.

По време на благотворителния бал бяха набрани 6700 лв., които ще бъдат инвестирани директно в социалните услуги, които фондация „Сийдър“ управлява на територията на Кюстендил и Казанлък.

Спонсори на събитието бяха Aeroact, Area52, Azon Media, Barbour, Hilton Sofia, Jameson, McCarthy’s, Music Wine Art House, NeedUs,  Pernod Ricard, Platinum health club, Sofia Rentals and Vistra.