Благотворителният бал, организиран от Община Казанлък и фондация „Сийдър“ набра близо 9 000 лв.

Благотворителният бал, организиран от Община Казанлък и фондация „Сийдър“ набра близо 9 000 лв.
юни 16, 2017 Александра Попова

Набраната сума по време на Благотворителния бал, организиран за втора поредна година от Община Казанлък и фондация „Сийдър“, е близо 9 000 лв.  Събитието се проведе на 6-ти април в ресторант „Зорница”, парк Тюлбето. На бала присъстваха заместник-кметът на Общината – Цветолина Цветкова и други представители на местната власт. Сред гостите бяха и много бизнесмени от Казанлък и региона.

Сто процента от набраните средства по време на вечерта ще бъдат инвестирани в осигуряването на качествена индивидуална грижа за деца и младежи в неравностойно положение, повечето от които с увреждания, настанени на територията на града.

В началото на вечерта г-жа Цветкова поздрави гостите от името на кмета на гр. Казанлък – Галина Стоянова. Благодари им за подкрепата, която оказват за втора поредна година. „Днес всички ние направихме нашето малко добро и повярвахме в доброто. Защото за да повярваме в доброто, трябва да започнем да го правим. Благодаря Ви още веднъж!“ Г-жа Цветкова оправи своята благодарност и към фондация „Сийдър“ – за труда, който полагат и грижата, която предоставят през последните 12 години.

Изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ – Александрина Димитрова поздрави гостите на официалната вечер. Тя припомни, че Казанлък е специално място, защото фондацията е основана именно в тук – в града. „През тези 12 години с много постоянство „Сийдър“ значително порасна и се превърна от местна в национална организация, и в лидер в социалната сфера. Но през всичките тези години в центъра на нашата работа винаги е стояла и стои директната индивидуална 24-часова грижа за децата.“ Г-жа Димитрова разказа за постиженията на децата и младежите от къщичките. Тя сподели също, че 5 от децата, участвали в миналогодишния бал, вече са осиновени и живеят щастливи в новите си семейства. „Благодаря Ви, че сте тук. Тази вечер Вашите дарения ще ни помогнат да продължим да осигуряваме индивидуална грижа, така че да имаме още повече истории за разказване.“

По време на събитието децата и младежите, живеещи в къщичките също отправиха специален поздрав към всички гости на пролетния бал. Те представиха кратка развлекателна програма, която включваше бийтбокс, песни и танци.

Водещ на бала и тази година беше Пейо Филипов, познат от предаването по Нова ТВ „Имаш поща“, а за доброто настроение по време на вечерта се погрижиха музикантите от Камино Бенд. Благотворителният търг с уникални предмети събуди голям интерес сред гостите. Сред най-желаните предмети бяха яке на вокалиста Джон Лоутън от легендарната група Юрая Хийп, тениска, подписана от българския гимнастик Йордан Йовчев и преспапие с герба на Република България, дарено лично от Президента Румен Радев. В края на събитието бе разиграна и благотворителна томбола с атрактивни награди. Сред тях бяха уикенд за двама в хотел Хилтън, София, уикенд за двама в спа хотел Севтополис, Павел баня и кошница с шоколадови изкушения.

Всички средства набрани по време на Благотворителния бал ще бъдат инвестирани в програми, съобразени с индивидуалните нужди на децата и младежите. Това включва: рехабилитация, кинезитерапия, терапия на говора, сензорна интеграция, трудова и арт терапия, професионални курсове както и помощни средства, съобразени с индивидуалните физически нужди на децата и младежите с увреждания.

Златен спонсор на събитието бе Алта Ойлс ООД, а сребърен – М+С Хидравлик. Благотворителният бал се осъществи и с подкрепата на Казанлъшката Търговско-промишлена палата. Напитките за събитието бяха осигурени от ПерноРикар България и Винарска изба „Пълдин“.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

five × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.